top of page

Wat doe ik?

In mijn werk gebruik ik diverse methoden. Aan de basis liggen altijd fysiek bezig zijn, motorische ontwikkeling en reflex-integratie. Met deze basis ga ik aan de slag om je kind zowel fysiek als mentaal tot bloei te laten komen. Dit ga je merken in de bewegingen die je kind maakt, in het sporten, maar ook op school met rekenen, lezen en schrijven en in het zelfvertrouwen van je kind. Hieronder vind je meer informatie over de methoden.

BC5EE449-A0FD-4D1B-9111-6E3D54E586A6_edited.jpg

Psychomotoriek

Het lichaam en je hersenen staan met elkaar in verbinding, dat zal geen verrassing zijn. Je hersenen sturen je lichaam aan. Maar je lichaam zorgt ook voor de ontwikkeling van je hersenen. Met diverse spel- en beweegvormen zorg ik ervoor dat de verbinding tussen het lichaam en de hersenen van je kind verbetert. Daardoor zal het lekkerder in zijn vel komen en beter komen tot leren.

Reflex-integratie

Reflexen heeft iedereen (gehad). De primaire reflexen zijn bedoeld om een baby te helpen overleven. Als deze reflexen echter niet goed integreren (uitgroeien naar een volwassen reactie), kunnen ze tot problemen leiden op diverse vlakken. Met reflexintegratie-oefeningen help ik je kind met de primaire reflexen te integreren, waardoor communicatie, gedrag, beweging, leren, emotieregulering en algemeen welbevinden de kans krijgen om te ontwikkelen.

577A7B93-B51A-495E-A58C-2BFAC9AFBA6D_edited.jpg
IMG_3805_edited_edited_edited.jpg

Visuo-motoriek

De visueel motorische functies van een kind zorgen ervoor dat je kind goed kan bewegen. Maar het zorgt ook voor het optimaal kunnen uitvoeren van verschillende fijn motorische taken, zoals schrijf- en tekentaken. Deze functies ontwikkelen zich door goed samenwerken, convergeren en divergeren van de ogen. En dat heeft weer te maken met de ontwikkeling en training van de oogspieren. 

 

Problemen in de visuo-motoriek leidt tot het loskoppelen het kijken en de beweging. Dit zie je terug bij de gymlessen en het buitenspelen. Ze botsen sneller en hebben vaak moeite met balspelen. Maar ook lezen op school gaat moeizaam. Het kan leiden tot diagnoses als dyslectie en dyscalculie. 

Door oogspieren te trainen, kun je de samenwerking en de mogelijkheden tot convergeren/divergeren verbeteren. 

bottom of page