top of page

Reflex-integratie

Reflexen

Reflexen ontwikkelen zich al voor je kindje geboren is, in de baarmoeder. Dit zijn de primaire reflexen of wel de overlevingsreflexen. Ze zorgen ervoor dat je kindje in de baarmoeder draait, geboren kan worden en dat je kindje in de eerste levensmaanden kan overleven. Ze zullen langzaam integreren in de loop van het eerste levensjaar van je kindje. 

Het kan ook zo zijn dat, door verschillende redenen, sommige primaire reflexen niet goed integreren. Dit kan op latere leeftijd bij je kindje beweegpatronen, waarneming, oogsamenwerking, oog-handcoördinatie, balans, en alles wat daar mee samenhangt vertragen of hinderen. Onder andere bewegingsdrang, problemen met emotieregulering, concentratieproblemen, leerproblemen en visuele problemen kunnen hiervan het gevolg zijn.

 

Reflexintegratie

Reflexintegratie is een behandelmethode waarbij reflexen opnieuw of verder geïntegreerd worden. Ik werk volgens de RMTi methode. De bewegingen in Rhythmic Movement Training International (de Rhythmic Movements) bootsen de natuurlijke bewegingen na die jonge kinderen van nature maken. Met deze movements help ik je kind de primaire reflexen te integreren, waardoor communicatie, gedrag, beweging, leren, emotieregulering en algemeen welbevinden de kans krijgen om te ontwikkelen. Door op de knop hieronder te klikken kun je meer informatie krijgen over RMTi.

bottom of page